Bröllopstrender

Att gifta sig och anordna ett bröllop är både roligt, spännande och stressigt på samma gång. Man ska komma på musik, dekoration, mat m.m. listan är oändlig. Under denna period gäller det att hålla ihop och lyssna till allas behov, så att alla får ett bröllop de är nöjda med samt att man inte blir ovänner.

Idag finns det många olika typer av bröllop. Vissa väljer att köra borgligt, andra kyrkligt. Vissa väljer att ha ett stort bröllop med många gäster medan andra väljer att ha ett litet bröllop med få gäster. Det finns många olika typer av bröllop, utformade efter personernas smak och tycke. Dock finns det, precis som i modevärlden, alltid trender inom bröllop.

Ett typiskt trendbröllop idag ser oftast ut som så att det är kyrkligt och innefattar många gäster. Bruden har vit lång klänning med en fin uppsättning i håret och i vissa fall släp och brudslöja. Brudgummen har kavaj i lite mörkare färg, antingen svart eller grå, och finskor. Det hålls en ceremoni och paret gifter sig i kyrkan genom att tacka ja till att vara för evigt kära och trogna. Efter blir det en stor fest som hålls i hyrda lokaler där man firar att paret har gift sig genom att äta middag samt tårta etc. och festar sedan natten lång. Dock är inte detta något som gör att man måste ha ett sådant här bröllop, man kan ordna ett trendigt bröllop fast på sitt eget vis vilket är mycket roligare och personligare.

Ett annat bröllopsinslag som även det har ändrats lite under åren är vilka slags
bröllopspresenter som gästerna ger till de nygifta. Tidigare var det vanligt att man gifte sig väldigt ung och man brukade då i present få saker som kunde behövas till den nya gemensamma hemmet. Idag är det istället vanligt att man ger bort saker som kan få paret att minnas sin stora dag såsom graverade glas eller liknande. Även upplevelsepresenter är någonting som många väljer för att ge de nygifta en rolig start på livet som man och hustru.