Den trendiga drycken champagne

Champagne är en lyxig, romantisk och mytomspunnen dryck. Men vet du vad som krävs för att vinet ska få kallas champagne eller att det finns många olika sorters champagne, allt från riktigt torra viner till väldigt söta. En champagneupplevelse är en dröm för många. Under en champagneprovning eller en champagneresa kan du få lära dig väldigt mycket spännande fakta om drycken champagne, dess framställning och om olika champagnesorter. Självklart får du också provsmaka olika sorters champagne. Kanske hittar du en ny favorit? En champagneupplevelse passar alla, kunnig som nybörjare, du kan alltid lära dig något nytt samtidigt som du får en upplevelse du sent kommer att glömma.

Champagneprovning

Flertalet företag anordnar champagneprovning på flera håll i Sverige. Under en kväll kan du, tillsammans med ett gäng andra nyfikna champagneälskare få prova olika champagnesorter samtidigt som du lär dig mer om drycken och dess framställning. I början av kvällen får du ett protokoll där du får fylla i dina upplevelser och synpunkter på de olika sorterna. I slutet av kvällen tar ni fram protokollen för att jämföra era upplevelser. Eftersom alla inte har samma smak är det inte säkert att det går att kora någon given vinnare och det är väldigt spännande. En champagneprovning kan ofta ordnas som en form av tema, kanske champagne och mat, söta champagnes eller champagne och mousserande viner. Du får lära dig champagnens historia, tillverkning, vinifikation, myter och sanningar om drycken. Det blir en trivsam och lärorik kväll och det kostar bara omkring fem hundra kronor. Det är en spännande sak att göra tillsammans på företagets kickoff eller personalfesten. Du kan även bjuda med den du håller kär på en sådan provning, kanske på er bröllopsdag eller alla hjärtans dag till exempel. På karlekspresent.se hittar du fler bra tips på romantiska presenter att ge bort.

Champagneresa

Kan du tänka dig något mer spännande och romantiskt än att åka på en champagneresa till distriktet Champagne? Få smaka på olika sorters champagne i dess rätta miljö, se den vackra naturen i nordöstra Frankrike och att få följa med och se hela framställningsprocessen, guidad av en riktig champagneexpert? En champagneresa är en dröm för de flesta champagneälskare och det är en perfekt present till den som redan har allt. En champagneresa kan med fördel kombineras med en vanlig semester, en vinresa, fotbollsresa, motorresa, shoppingresa eller golfresa. Förutom champagneupplevelsen får du uppleva Frankrike och ta del av deras kultur när det gäller mat, dryck, sport och musik samtidigt som du får se den vackra naturen och några intressanta sevärdheter. Ta med familjen, kompisarna eller kollegorna och boka in en oförglömlig champagneupplevelse i Frankrike. Eller varför inte ta chansen att åka på bröllopsresa och samtidigt få njuta av den goda drycken!

Champagne är en dryck som passar perfekt till olika firanden som studenten, bröllop, nyårsfirande eller andra högtider. Varför inte ge bort en champagneprovning eller annan upplevelse i  till en kompis!