Trender genom åren

Att kombinera olika outfits, sy egna kläder och shoppa är något som funnit länge i människors intresse, både hos killar/män och tjejer/kvinnor.  Man kan göra mycket med kläder och inspirera både sig själv och andra med hjälp av dem. Idag är det speciellt stort eftersom att det finns så mycket som handlar om just mode och kläder, som till exempel bloggar som BlondinBella, Kenza m.m.

Någonting som kan pigga upp din klädsel ganska snabbt är att lägga till någon liten detalj som sticker ut lite, till exempel en sjal eller varför inte ett par strumpor. På www.sockor.nu hittar du strumpor i en mängd olika modeller och utseenden som passar för alla stilar och tillfällen.

Om backar några år bakåt i tiden kan vi på till exempel 70-talet se mycket av de utsvängda jeansen, mönstrade tröjorna/skjortorna och det lite vildvuxna håret. Detta gick sedan över till en lite mer discoliknande look men färgglada kläder, massvis med accessoarer så som benvärmare, hårband med mera.

Idag är modet väldigt annorlunda och eget. Går man en sväng på stan så ser man massor av människor med olika stilar. Vissa klär sig efter vad de lyssnar på för musik, vissa efter vad de tycker är bekvämt och vissa bryr sig inte alls. Idag är det dessutom mycket annat som ”ingår” i ens personliga stil som till exempel tatueringar och piercingar, vilket idag är väldigt väldigt vanligt.

Att modet ändras hela tiden kan göra det svårt att hänga med. Det blir dessutom väldigt dyrt eftersom att det ändras väldigt snabbt och väldigt drastiskt. Tänk på att behålla eller införskaffa basplagg som, till exempel t-shirts, långärmade tröjor, linnen, jeans och en enkel jacka, i naturella och enkla färger som svart, grått och vitt. Du kan även hitta smycken och andra accessoarer som är ”tidlösa” (det vill säga, inte går ut ur tiden och blir omoderna) som till exempel enkla silver eller guld smycken, enkel mössa i lätta färger (svart, grå etc.), ett par handskar och en mössa. Har du denna standardgarderob krävs det inte mycket för att bygga på den, det vill säga det blir varken dyrt eller svårt att göra.